Integritetspolicy

Hantering av personuppgifter

Vad är en personuppgift och behandling av personuppgifter?
Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som kan kopplas till den personen som till exempel namn, e-postadresser och adress. Begreppet behandling av personuppgift omfattar insamling, registrering, organisering, strukturering och lagring till ändring, användning eller radering.

Vilka personuppgifter samlas in?
Vi samlar enbart in de personuppgifter som behövs för att bedriva verksamheten eller de uppgifter som du ger oss tillåtelse att behandla. I huvudsak behandlas ditt namn, mejladress och vid fakturering postadress för att kunna fullfölja åtaganden gentemot dig som kund. Webbshopen är ej tillgänglig för närvarande. När du använder webbplatsen (sachmusic.se) samlas information som namn och e-postadress in om du använder kontaktformulär eller lämnar en kommentar på webbplatsen. Vid kontakt med sachmusic.se behandlas de personuppgifter som du lämnat eller som vi samlar in på webbplatsen genom cookies i syfte att identifiera dig som besökare, kunna återkoppla och fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Lagring sker så länge som det kan anses vara relevant och nödvändigt.

Information om dig samlas in när du:

  • Registerar dig för Sabina Chantourias nyhetsbrev (ej tillgängligt än, lanseras under hösten 2021)
  • Fyller i kontaktformulär eller lämnar en kommentar på webbplatsen.
  • Använder webbplatsen via din webbläsares kakor.

Nyhetsbrev – om du väljer att registrera dig för Sabina Chantourias nyhetsbrev, behöver du ange ditt namn och mejladress för att du ska kunna motta detta. Du kan närsomhelst avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att trycka “unsubscribe” längst i varje nyhetsbrev.

Kontaktforumlär – om du fyller i kontaktformuläret behöver du ange ditt namn och e-post för att webbplatsen ska kunna hantera förfrågan så att du får återkoppling. Informationen behålls bara så länge under tiden som den anses som nödvändig, användbar och relevant.

Kommentarer – om du lämnar en kommentar behöver du ange ett användarnamn och e-post. Notera att kommentarer oftast aldrig publiceras. Webbplatsen samlar in personidentifierbar information som IP-adresser från inloggade användare och andra användare som lämnar kommentarer på webbplatsen.

Kakor – webbplatsen använder kakor (cookies) som samlar in information om dina preferenser baserat på hur du använder webbplatsen. Information som IP-adress och information om sidvisningar, tid för besök på webbplatsen samlas in. Webbplatsen använder även icke-personidentifierbara kakor som samlar in information om webbläsare, operativsystem, språkpreferenser, tid och datum för varje besökare. Informationen som samlas in används i statistiska rapporter om användaraktivitet som visar hur länge, hur ofta och vilka sidor besökare använder på webbplatsen. Informationen som samlas in från dessa analytiska verktyg används för att förbättra webbplatsens tjänst och användarupplevelse. Du kan alltid välja att acceptera eller avböja kakor när du besöker webbplatsen.

Din personliga information kan komma användas för följande:
Hantering och administering av webbplatsen
Upprätthålla webbplatsens säkerhet
Förbättra användarupplevelsen av webbplatsen
Kontakta dig baserat på önskat sätt

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?
Webbplatsen delar inte din information med någon obehörig tredje part. Vi delar inte din mejl med någon tredje part förutom mejltjänsten Mailerlite som används för att kunna skicka nyhetsbrev.  För mer info, se Mailerlite GDPR. Webbplatsens webbhotell Simply och wordpress.org ges endast nödvändig information som behövs för att kunna utföra funktioner på hemsidan. Webbplatsen använder Akismet anti-spam tjänst som hjälper till för att identifiera spam.

Hur lagras din information?
Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Om du anmäler dig till Sabina Chantouria’s nyhetsbrev raderas informationen när den inte längre anses nödvändig för det syfte den var insamlad. Din e-postadress är insamlad så länge din prenumeration på nyhetsbrevet är aktiv. Du kan närsomhelst avregistrera dig från nyhetsbrevet genom att trycka “unsubscribe” längst i varje nyhetsbrev.

Säkerhet
Sach Music använder wordpress.org och webb-hotellet Simply och har vidtagit ett flertal säkerhetsåtgärder för att hålla personuppgifterna i säkert förvar med brandväggar och antivirusprogram för att skydda och förhindra obehörig tillgång. All personlig information förvaras på lösenordsskyddade servrar med bland annat säkerhetsfilter och DDoS skydd. Överföring av information via internet, kan dock aldrig ske helt riskfritt,  därav sker all överföring på egen risk.

GDPR och rättigheter (Generel Data Protection Regulation) GDPR är namnet på den dataskyddslag som gäller för hela EU f.o.m. 20180525

Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter.

Vi sparar aldrig uppgifterna längre än vad som behövs eller, om du har bett oss, raderar dem. Vissa personuppgifter är vi dock tvungna att spara utöver den angivna tidsperioden och det är då annan nationell lagstiftning kräver det.

Om informationen om dig behöver korrigeras, uppdateras eller vid andra frågor kontakta sachmusic punkt se at gmail punkt com

Kakor (cookies) 
- vad är cookies och hur använder vi det?
Vår webbplats www.sachmusic.se använder cookies. En cookie är en liten textfil som sparas i din dator, mobil eller surfplatta när du besöker en webbplats. En cookie gör det möjligt att känna igen din enhet och samla information om vilka sidor och funktioner som besökts. Den hjälper till att bibehålla dina val när du navigerar på en webbplats eller återkommer till den vid ett senare tillfälle, antingen under ett enskilt besök (med en ”sessions-cookie”) eller för flera återkommande besök (med hjälp av ”permanenta cookies”). Cookies används ibland för att samla in uppgifter som anses utgöra personuppgifter, som t.ex. IP-adresser och information kopplad till IP-adressen. Cookies används av i stort sett alla webbplatser och är ofta en förutsättning för att webbplatsen/en digital tjänst ska fungera väl. Cookies används av flera anledningar relaterade bland annat till funktionalitet, analys, statistik och informationsgivning.

På webbplatsen används nödvändiga kakor för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt., liksom funktionella kakor som registrerar och räknar antalet besökare, populära sidor och hur besökare använder webbplatsen. Detta för att förbättra användarupplevelsen, till exempel för att göra det lättare för besökare att navigera på webbplatsen för att hitta vad de söker så smidigt som möjligt.

En cookie kan placeras som förstapartscookie eller tredjepartscookie. Förstapartscookies är cookies som placeras av innehavaren av webbplatsen (sachmusic.se). Tredjepartscookies placeras av en annan webbplatsinnehavare, på webbplatsen finns tredjepartsookies från Spotify sp_t och sp_landing. Webbplatsen (sachmusic.se) använder wordpress.org, läs mer här om wordpress.orgs cookies policy.

Samtycke kan lämnas på olika sätt, exempelvis genom din webbläsare. Om din webbläsare är inställd på att tillåta cookies har du lämnat ditt samtycke till att vi placerar cookies på din dator. Du kan ta tillbaka ditt samtycke genom att ändra inställningar i webbläsaren och stänga av cookies.

Stänga av cookies
Cookies kan antingen raderas automatiskt när du stänger webbläsaren (så kallade ”session-cookies”) alternativt lagras på din enhet för att underlätta vid framtida besök på webbplatsen (så kallade ”permanenta cookies”). Om du inte accepterar användning av cookies på sachmusic.se enligt beskrivningen ovan kan du ändra dina inställningar i webbläsaren så att inga cookies lagras på din dator. Du kan ta tillbaka ditt samtycke genom att ändra inställningar i webbläsaren och stänga av cookies. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Observera att om du inte acceptera några typer av cookies kan funktionaliteten komma att begränsas på webbplatsen.

Webbplatsen innehåller länkar till andra webbplatsen. Följande integritetspolicy gäller endast den här webbplatsen.

Genom att godkänna denna policy eller genom att använda webbplatsen sachmusic.se och/eller genom att du lämnar dina uppgifter till oss,  samtycker du till en sådan behandling av personuppgifter och cookies som beskrivs i denna integritetspolicy.

Ändringar kan komma att göras i denna integritetspolicy, senaste versionen finns tillgänglig på denna sida. Uppdaterad 04-10-2021.